OMGEVING

Wandelen en Fietsen op de Veluwe

Bos, Heide en Buitengebied

Fietsen en Wandelen

Ontdek de veluwe!

De Veluwe is het grootste aaneengesloten natuurgebied van Nederland. Het gebied is in totaal 91.200 hectare groot en strekt zich uit van de randmeren in het noordwesten tot de IJssel in het Oosten en de Rijn in het zuiden. Het gebied is aan een aanschakeling van verschillende gebieden, zoals bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Elk gebied kent zijn eigen flora en fauna. Dat maakt de Veluwe enorm aantrekkelijk voor liefhebbers van wandelen en fietsen. Er zijn talrijke wandel- en fietsroutes uitgezet voor jong en oud en er zijn aangepaste routes voor rolstoelgebruikers en visueel gehandicapten. Op aangegeven plekken mag je hond los rondlopen.

Langs de Randmeren

Vul een subtitel in

Ook langs de randmeren vind je prachtige fiets- en wandelpaden. Voor de sportievelingen onder ons: je kunt zelfs een rondje Randmeren doen: van Harderwijk naar Kampen en dan door de polder naar Naarden en weer terug naar Harderwijk. Of andersom natuurlijk.

Mountainbike routes

Sportief de veluwe over!

De mountainbikeroute in de bossen van Ermelo en Harderwijk behoort bij de mooiste vijf van Nederland. 

Het door de Wageningse expert Patrick Jansen ontworpen 45-kilometer lange parcours bestaat voor twee derde deel uit 'single tracks' (smalle paadjes), met veel kombochten en andere (natuurlijke) hindernissen. 

Stadswandeling

Ontdek de historische binnenstad!

In de Harderwijker binnenstad zijn twee organisaties acties die stadswandelingen verzorgen: Stichting Rondeel en het Gilde van Harderwijker Stadsgidsen. Met passie en plezier leiden de enthousiaste stadsgidsen je naar de mooiste plekjes van de stad en vertellen je over de boeiende geschiedenis en de geheimen van de stad. Natuurlijk kun je ook op eigen gelegenheid een mooie stadswandeling maken.


Theater, Muziek en Kunst

altijd iets te zien, te horen en te beleven!

Theater

Bekijk de Uitagenda!

Het Theater Harderwijk is knus en biedt een gevarieerd aanbod. De Catharinakapel is een schitterende locatie voor een intiem concert, een bijzondere expositie of een indrukwekkende theatervoorstelling. Mooie plekken waar mooie dingen gebeuren.De evenementen op specifieke data vind je in de UITagenda.

Stadsmuseum

Kunst en Cultuur van allerlei kunstenaars!

Stadsmuseum Harderwijk is een klein museum met grootse exposities van zowel bekende als beloftevolle kunstenaars. Bijzonder verrassende tentoonstellingen die Harderwijk landelijk op de kaart zetten. Modern abstract of juist realistisch. Uit Nederland of uit een heel ander werelddeel. Laat je verrassen!

De Catharinakapel

Betoverend mooi!

De kapel behoorde vroeger bij het St.Catharinaklooster, en ligt aan het Kloosterplein, de voormalige hoftuin van het klooster. Het is een laatgotische dubbelkerk, gebouwd in 1502.

Muziekpodium Estrado

Wie is hier niet begonnen!

Muziekpodium Estrado beschikt over twee zalen; het gezellige muziekcafé en een concertzaal.

Vlakbij

Ontdek de buursteden of pretparken

Walibi

Durf jij?

In Walibi Holland geniet je van de hoogste, snelste en langste achtbanen.

Zwolle en Amersfoort

Grote steden binnen een half uur!

Harderwijk ligt aan de rand van de veluwe aan het mooie veluwemeer. Een ideale uitvalsbasis om ook de hanzestad Zwolle (40 km / 25 minuten) te bezoeken of de gezellige binnenstad van Amersfoort (30 km / 20 minuten).

Flevo on Ice

ook voor uw obstacle run!

Bij Flevonice in Biddinghuizen schaats je 's winters heerlijk buiten in de natuur. Ook als het niet vriest! Onze schaatsbanen in de natuur (van 3 kilometer en 400 meter) zijn geschikt voor schaatsers van elk niveau.

Paleis het Loo

Vul een subtitel in

Op 30 km / 25 minuten rijdt u via een schitterende route (Uddel) over de veluwe naar Apeldoorn. Hier kunt u het prachtige voormalig Koninklijke paleis Paleis Het Loo en thans nationaal museum bezoeken. Paleis Het Loo behoort tot de 'Top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg' uit 1990.

Vierhouten

Proef het Wild!

De Wilddagen van Rondje Vierhouten zijn in 2018 op zaterdag 6 en zondag 7 oktober. Hotel Vierhouten, Hotel Restaurant de Vossenberg, Pannenkoekenhuis De Boswachter en Restaurant Bistro NoVice uit Vierhouten organiseren in dit weekend een gezellig samenzijn met een proeverij van specialiteiten en Veluws wild, drankjes en uiteraard bokbier van het fust. Er is live muziek en entertainment.

Elburg

Ontdek de botterstichting!

Elburg is in de oude kern nog steeds het vissersplaatsje aan de voormalige Zuiderzee. Het oude vestingstadje Elburg is al een bezienswaardigheid op zich. De stad (250 bij 350 meter) heeft nog steeds zijn middeleeuwse rechthoekige stratenplan en is omringd door prachtige wallen,visrijke grachten en stukken stadsmuur.